zaterdag 13 februari 2010

De gewone Maastrichtenaar

Dagblad De Limburger heeft het vaak over ‘gewone Maastrichtenaren.’ Zoals vandaag in een analyse van de Maastrichtse politiek.

Volgens de krant woont de gewone Maastrichtenaar in een “volkswijk”, en laat zich in een “achtergrondrol dwingen” door “welbespraakte hoogopgeleiden”. De laatste zijn dan dus blijkbaar de ongewone Maastrichtenaren. Raadsleden uit de volkswijken zijn “stemmentrekkers”, terwijl de “welbespraakte hoogopgeleiden” (de ongewone Maastrichtenaren?) “zonder achterban” zitten. Die wonen dan ook niet in een “volkswijk”. Wie dan wel in de getto’s van de ongewone Maastrichtenaren wonen, laat de krant in het midden. In ieder geval geen “volk.” De gewone Maastrichtenaar is wel een beetje dom, volgens de krant. Want “tientallen miljoenen voor de Timmerfabriek en tegelijkertijd bezuinigen op zorgvoorzieningen is moeilijk uit te leggen aan de gewone Maastrichtenaar.”

Tja, de boel een beetje zwart-wit-schematiseren mag in de krant want je moet het wel simpel kunnen uitleggen. Dat is vaak de verdediging van de journalist. Maar vervang ‘gewone’ en ‘ongewone' dan ook maar eens echt door zwart en wit, en het wordt plotseling een heel naar verhaaltje.

De PvdA neemt de moeilijkste taak in de politiek op zich, namelijk door mensen uit alle sociale lagen, achtergronden en etnische afkomsten te binden in één politieke beweging. Maastrichts lijsttrekker Jacques Costongs is daar de vleesgeworden personificatie van, en krijgt daarvoor terecht de credits in de krant van vandaag.

“De afgelopen vier jaar worstelde de partij intern met de mix tussen welbespraakt hoogopgeleiden zonder achterban en stemmentrekkers uit de volkswijken” is – los van de kwalificaties – geen worsteling maar een roeping. Wat in onze fractie in het klein gebeurt, is een spiegel van de samenleving. Een samen-leving functioneert alleen als je de boel bij mekaar houdt, en ontspoort als je de boel uit elkaar drijft. De boel bij mekaar houden is een stuk ingewikkelder dan snel stemmen scoren met woedende uithalen naar bevolkingsgroepen ("weg met de Moslims!") of sociale klassen ("weg met de elite!") die de jouwe niet zijn.
Láát ons daar dan ook maar een beetje mee worstelen. Luctor et emergo.

Wie een echte samen-leving wil, wil daarvan ook een afspiegeling in de raad. Dan moet je dus bij de PvdA zijn.

En als je dan ook nog op nummer 4 stemt (een welbespraakte hoogopgeleide mét achterban)

.... En als je dan ook nog op maandag 22 februari om 19:30 naar Volkscafé De Pieter komt, in de oeroude volkswijk het Jekerkwartier, om met uw volksvertegenwoordiger Nelleke Barning de toekomst van de binnenstad te bepalen

Dan laten we zien dat zwart-wit-denken leidt tot een kleurloos bestaan.

Vasteloavend SAME!


Reacties zijn welkom, mits het ook echte reacties zijn, dus geen nieuwe betogen waarvoor je beter een eigen blog kunt beginnen. Bedreigende en kwetsende bijdragen worden verwijderd.

5 opmerkingen:

Stef Tychon zei

Beste Nel,
Ik hoop dat je de 22e weer helder bent, want het is nu de hoogste tijd om eens iets uit te leggen en vragen uit het publiek serieus te nemen, in plaats van meer verwarring te stichten. Ik kan van je bijdrage echt geen chocolade maken.

Begin eens met een mooie zwart-wit foto die iedereen aanspreekt, meid!

Met Nel mèèr Shell: nu durft ze wèl!
Geef het volk haar stem terug en maak een einde aan de algemene microfoonterreur en institutionele geluidsoverlast,door de gewone mensen niet buiten spel te zetten met het benoemen van hùn bijdrage.

"Statements" vanuit de bevolking horen bij de verantwoordelijke en aansprakelijke "volksvertegenwoordigers" spontaan vragen op te roepen. Zoniet, dan is klaarblijkelijk de les nog steeds niet geleerd en wordt het de hoogste tijd voor aflossing, verandering en omslag.

Mijn vragen zullen gaan over PPS-verstrengeling en het 3-petten beleid dat ethisch en statisch onbepaalde constricties heeft voortgebracht die om uitleg schreeuwen. Deze keer ga ik het niet van je pikken als je me probeert weg te zetten als "samenzweringstheoreticus".
Voorts zal het gaan over begrotingsbedrog in het licht van de financiële crisis, parlementair controletekort op de zieke prestigepolitiek & kunstalluur-cultuur door verwarde raadsleden, en provinciale- en rijks-parlementariërs.

THEMA: DE VOORKENNISECONOMIE VAN TOEN HEEFT DE TOEKOMST VAN DE BINNENSTAD DUURZAAM VERKWANSELD.

Je hebt nu ruim de tijd om je te prepareren en je kunt mij altijd vragen stellen, natuurlijk.
Alles in het kader van meer samenhang en begrip in de samenleving!

Vriendelijke groet,
Stef Tychon
e.-@mail.com

Stef Tychon zei

OONDER US GEZAG, NEL:

Gewone mensen hebben helemaal niets te vertellen volgens mij, en gemeenteraadsleden hebben totaal geen verstand van aritmetische eigenschappen van de exponentiele groeifunctie, volgens dr. A. Albert Bartlett. Wederom volgens mij, hebben diezelfde raadsleden ook helemaal geen verstand van architectuur, stedebouw en duurzame stadsontwikkeling, laat staan de problemen rond de aan de markt verkwanselde binnenstad van o.a. Maastricht.

Nu een voorbeeldje van industriële terreur met de kennis van NU dicht bij huis, door een multinational:
Na een groot lek van "gas- OF stoomwolken (?), bestaande uit ongevaarlijke stankstoffen(!)" bij DSM-Waalwijk, sproeit de plaatselijke brandweer wat met waternevel en krijgt de bevolking het advies de ramen en deuren gesloten te houden. Doet mij denken aan het 60-ger jaren advies van de overheid om bij een atoomaanval onder de tafel te kruipen, of onder de trap als je geen kelder had.

De voorkennis(economie) van toen:

Ondanks post-industriële "innovatieve" communicatie- en informatie-technologie is er dus nauwelijks vooruitgang geboekt en blijft industriële dominantie wereldwijd de politieke en bestuurlijke agenda's bepalen. Die consensus-nonsensus ofwel polderziekte is niet alleen een wetenschappelijk verklaard verschijnsel dat het parlementaire tekort heeft veroorzaakt, het is tevens (en daardoor) debet aan allesoverheersend democratisch bedrog vanwege de structurele publiek-private belangenverstrengeling die zo kenmerkend is voor de nu doodlopende Derde Weg: Privatisering, deregulering en liberalisering zijn volledig uit de hand gelopen. De trein is ontspoort en het schip van staat zinkende. Goolge: "Chalmers Johnson" -ex CIA adviseur, & "David Walker", top staatsaccountant-hoofd US Government Accounting Office.

De wereldtop legt uit wat de Dutch Disease inhoudt en wat er de oorzaak van is, maar op lokaal niveau worden wij misleidt door zogenaamde volksvertegenwoordigers die slechts een hoger belang dienen, anders dan het algemene... en daar zelfs helemaal geen verstand van hebben.

Nel, ik zou jou willen verzoeken om uit het ongerijmde te verklaren waarom jouw drie petten niet in tegenspraak zijn met het bovenstaande, en jij dus op onafhankelijke en transparante wijze zou kunnen opkomen voor de gewone mens, c.q. Mestreechteneer die al lang geleden uit de binnenstad verdreven is door marktwerking en gelddruk onder leiding van foute burgemeesters en idem wethouders die niet democratische gecontroleerd worden door slapende raadsleden die hun huiswerk nooit doen.

Pet 1. directrice communicatie DSM
Pet 2. raadslid PvdA
Pet 3. gesprekleidster publiek debat
Pet 3'. nu ook al in de "Volkskroeg" waar voornamelijk wetenschappelijke, academische en bestuurspolitieke mediaparasieten komen.

Met vriendelijke groet,

Stef Tychon
dualiteitsraad Benelux
verenigt tegenstellingen

Stef Tychon zei

Allerbeste nel,

Geef de gewone burger haar/zijn stem terug door dingen uit te leggen, zodat ze begrijpen waar ze voor kiezen op 3 maart!

Ter bredere oriëntatie van de wereldcrisis en de Maastrichtse bestuurlijke wanorde die daar niet alleen deel van uitmaakt, maar via de mijnsluitingen na de aardgasvondst in Slochteren direct mee verbonden is, nog even voor de goede orde een bijdrage uit 2004 van mij aan Indymedia.nl Een klik op mijn naam hierboven linkt naar het bewuste artikel.
Dit om de door jou veronderstelde en gedoodverfde "complottheorie" ter discussie te stellen en op waarheidsgehalte te duiden:

de 'Houston Connection'
Dualiteitsraad Benelux - 02.12.2004 18:37

Internationaal georganiseerde criminaliteit schuilt onder nationaal recht.

'GASGATE 2004' & de 'Houston Connection':
40 jaar marktterreur is mede-oorzaak van de sluipende mondiale bestuurskrach.
Exxon dicteert de wereldmarkt en duwt Shell uit het nest van de GEDWONGEN Publiek-Private 'Samenwerking' Gasunie.

De PPS-doctrine 'Gasunie' is sinds 1963 het rolmodel voor de Nederlandse gedwongen samenleving en misleiding van het zogenaamde poldermodel, dat geleid heeft tot de algehele bestuurlijke verwarring van nu.

Gasunie= NAM en Exxon & Shell
Exxon en Shell bezitten ieder 25 % van Gasunie.

Wat is er aan de hand:
De extreem agressieve bedrijfscultuur van Exxon heeft voor iedereen waarneembaar Shell door het beursplafond gedrukt.

De hoge-druk en lange-afstands technologie voor de aanleg van het Europese gasdistributienetwerk is begin jaren '60 door Gasunie ingekocht bij Bechtel/Halliburton; net als Enron faciliterende bedrijven voor de olie- en oorlogs-industrie.

Dat is de enige reden waarom Balkenende met Bush op de foto mag en onze jongens in Iraq hun leven riskeren.

Met hetzelfde recht jun je zeggen dat de invloed van Bush op de Constitutie van de Europese Unie via de koppeling van de gasprijs aan de olieprijs een bedreiging vormt voor het Europese democratiseringsproces, de Nederlandse rechtsstaat en onze rechtszekerheid.

Het wordt tijd om de gaskraan eentijdje dicht te draaien om zodoende de dollar aan de euro en de olieprijs aan de gasprijs te koppelen.
Met een beweging kan Zalm Duitsland en Frankrijk in het gareel krijgen en de Verenigde Staten hun lesje leren.

Met 'n beetje lef zijn we waar we wezen moeten: een evenwichtige sociale orde en economische regelmaat!

SOCIAL JUSTICE & EQUALITY FOR ALL


Stef Tychon Dualiteitsraad Benelux Tychon@dr.com
onafhankelijke stabiliteitskamer van de 'World Stability Council'

Stef Tychon zei

Nel in de knel:

Zojuist heeft ex-Shellmannetje Bos laten weten dat er vrijdag een kabinetsbesluit Uruzgan moet liggen.
Verhagen volgt NATO, IMF, UN, Cheney, Bush, Blair, Balk, cheapOil, Exxon en Shell natuurlijk.

Is dit nou zo uitgerekend, of berekend strategisch institutioneel gedrag, dus kiezersbedrog van de PvdA, Nel?

Stef Tychon zei

Antwoord van Eury 1 seconde geleden
Verwijderen Nee, U eerst...

Maastricht, laat ons eens met rust!
Wij willen gewoon zelf van onze historische stad genieten
Wij zijn Maastricht, liefst zònder "Gemeente"
Om de tafel met andere betrokkenen?
Wie zijn dat? Wanneer kunnen we komen?
Hebben wij zelf ook nog eens wat te vertellen?
Wij willen orde, rust en regelmaat in de binnenstad.
Geen uitverkoop aan de VVV met nog meer ondernemers.
GENOEG=GENOEG
Wij willen meer ruimte voor rust
Alle stadsratten de Jeker in.
Wij willen alleen markt op de Markt.
Wij willen kermis rond het stadhuis, waar het hoort.
Wij willen een Vrijthof waar het leven zich vanzelf afspeelt, zonder vertoning en dranghekken.
Steeds meer Kwaliteit en Geld-gekwaak van een Gemeente die niet meer weet hoe ze van de koude kermis thuis moeten komen, vervalt van kwaad tot erger als ratten in de val.
Wij willen het openbaar bestuur voortaan zelf controleren.
Heer geef ons meer vuurstof om ademnood van hijgerige managers af te schudden.
Geef ons heden onze dagelijkse rust, leid ons niet in 't koren, maar los de magistraten, amen.
Maastricht willen wij vooral elkaar gunnen.

Stem Eury: "Nu bent U"