vrijdag 26 juni 2009

Fashionclash, Cultuurclash?

Vanavond naar de opening van Fashionclash Maastricht, het eerste mode evenement in Maastricht. En dat in de Timmerfabriek, die, zoals Fashionclash zelf schrijft, is omgetoverd tot een podium voor culturele evenementen.

De afgelopen drie jaar is er veel gebeurd in cultureel Maastricht: er is -letterlijk & figuurlijk-ruimte gekomen voor dynamiek en innovatie en dus voor een cultureel klimaat waar mensen op af komen. Zeker in combinatie met de opkomende urban culture van Heerlen (denk SCHUNK, denk Cultura Nova), wordt Zuid-Limburg steeds leuker en interessanter voor cultuur en stedenliefhebbers en volgens mij ook voor jong talent. Jong talent zoals Branko Popovic, Nawie Kuiper en Els Petit die met z'n drieën een droom hadden: van Maastricht een modestad maken. En het is ze gelukt: ze hebben het voor elkaar gekregen dat vandaag het eerste Maastrichtse mode evenement van start gaat!

De PvdA is er trots op dat we in korte tijd zo'n verandering teweeg hebben gebracht. Dat de AINSI en de Timmerfabriek nieuwe, jonge, uitdagende kunst en cultuur aantrekken. Dat er daarom steeds meer verschillende culturele activiteiten en evenementen zijn waarbij er voor iedere Maastrichtenaar, Zuidlimburger en bezoeker wat te vinden is. Dat we ook hier de brug hebben geslagen tussen cultuur en Cultuur, tussen traditie en vernieuwing, tussen stad en regio. Samen op weg naar Maastricht Culturele Hoofdstad 2018.

Jammer dat niet alle partijen in de gemeenteraad het daarmee eens zijn. Van de VVD en CVP waren we kritiek op de cultuurinvesteringen wel gewend. Maar volgens het CDA, coalitiegenoot en medeondertekenaar van het Bestuursakkoord waarin de ambitie om Culturele Hoofdstad te worden is vastgelegd, is nu ook 'de maat vol'. Tijd voor een Cultuurclash?





http://www.fashionclash.nl/

1 opmerking:

Anoniem zei

your blog is good .
I like it.